Nieuws&Agenda
  • Stille Nacht op 11 en 12 december, telkens om 20u,

Gemeenteschool Wijgmaal

• i
  • Een lokale harmonie, een verjaardag en een herdenking, een alom bekend maar door iedereen verzwegen geheim, en nog maar één laatste repetitie voor het kerstoptreden! Dat is de insteek voor ‘Stille Nacht’, een zwarte komedie waarin de ogenschijnlijk kleinburgerlijke moeilijkheden van de leden komen bovendrijven, alleen op het verkeerde moment.

François is te laat. Rollen moeten verdeeld worden en muziek gerepeteerd maar Irma is jarig en wil trakteren en Margje zou voor het eten zorgen maar komt net uit het ziekenhuis en de oogst is mislukt. Irma aast al lang op de rol van de maagd Maria, en Arno wil wel kindeke Jezus spelen. Wanneer een effectieve Maria als een deus ex machina op de repetitie verschijnt, breekt de voorgehouden spiegel in duizend stukken. De harmonie is al weken klaar en zet ongevraagd in als de ruzie te hoog oploopt…

‘Stille Nacht’ wordt de tweede productie van de vernieuwde ploeg van Max Last na de corona-proof straattheatervoorstelling ‘Van raam tot raam – Veel gelach en minstens één traan’ afgelopen zomer– met o.a. acteurs/theatermakers Elsa van Dijk, Jonas Van Thielen, Laurian Callebaut, Matthias Van de brul en Koen Monserez als vaste kern. Na ‘Spinnenmetenknippen’, ‘Niks is wat het lijkt’ en ‘Duizend dingen achter deuren’ bouwt het gezelschap met ‘Stille Nacht’ verder op de eigen traditie door weer op een bijzondere locatie te spelen.